Maxime Collard
Met veel creativiteit en dadendrang heeft chef Maxime Collard verbazend snel een culinaire stijl ontwikkeld die de grootste chefs waardig is.
PORTRET VAN DE CHEF
Maxime Collard is van kinds af aan gepassioneerd door koken en treedt op 14-jarige leeftijd toe tot de École hôtelière van Libramont.
Pas afgestudeerd begint hij zijn professionele loopbaan in het sterrenrestaurant 'Forges du Pont d’Oye' in Habay-la-Neuve waar hij twee jaar actief is.
Om nog meer te leren en te experimenteren ruilt hij zijn vertrouwde Ardennen in voor Vlaanderen. In Brugge gaat hij aan de slag in de gereputeerde Karmeliet (***). Daar blijft hij vijf jaar, waarvan twee jaar als sous-chef.
In 2009 is hij nog maar 25 wanneer hij zijn eerste restaurant opent en dat is wel degelijk 'La Table de Maxime' in Our, in de Ardennen. Een jaar volstaat om de klanten en de specialisten te overtuigen van het culinaire talent van de chef.
In 2010 krijgt La Table de Maxime zijn eerste Michelinster. Sindsdien is de reputatie van de chef en van zijn 'Table' alleen nog maar toegenomen.
Zijn ontwikkelingsdrang brengt hem ertoe nog andere vestigingen op te richten in de buurt van zijn eerste zaak. Die getuigen van zijn passie voor het terroir, steevast overgoten met een hedendaags sausje.
- semptembre 2009 " Nouveau remarquable "
- novembre 2009 " Delta de Bronze "
-
mars 2010
" 4 assiettes "
meilleur rapport
qualité-prix -
juin 2010
" Coup de coeur
de l'année 2010 " -
novembre 2010
" Grand de demain
pour la Wallonie " -
novembre 2010
" Fouet d'or
meilleur jeune talent " -
novembre 2010
" Une étoile
au Guide Michelin " -
novembre 2017
" 16,5/20
au Gault & Millau" -
novembre 2018
" Deux étoiles
au Guide Michelin " -
novembre 2020
" 17/20
au Gault & Millau - New on the top" -
2024
" Chef de l'année
Gault & Millau"